Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
We are going online for many reasons.
One must choose his reason(s).
And with that reason(s), one, either, may be benefited from it(them) or otherwise.

Thursday, September 17, 2015

Dihempap Motorsikal: Kanak-Kanak
Mati Di Tempat Kejadian

Seorang kanak-kanak lelaki yang baru berusia dua (2) tahun mati di tempat kejadian apabila kepalanya tertusuk besi akibat dihempap oleh sebuah motorsikal.

Menurut laporan akhbar, tragedi maut tersebut berlaku di Felda Pasir Besar, Gemas, Negeri Sembilan. Manakala abangnya yang berumur empat (4) tahun yang juga dihempap motorsikal yang sama, patah tangan.

Difahamkan, adik beradik itu bermain berdekatan motosikal, sebelum besi pemijak kaki motosikal itu tertusuk kepala mangsa.


Berita kematian seperti ini memang amat mendukacitakan, lebih-lebih lagi apabila melibatkan kanak-kanak kecil. Tiada pemantauan oleh orang dewasa merupakan salah satu faktor utama yang menyebabkan kejadian seperti ini berlaku.

Kepada ibu bapa yang ada anak kecil, perhatian ke mana anak-anak anda pergi dan di mana mereka bermain. Jangan disebabkan kecuaian ibu bapa sendiri, terpaksa menanggung derita menghadapi kematian anak-anak.

Semoga roh anak kecil itu dicucuri rahmat Allah.
Share:

0 comments:

Post a Comment

appreciating your feedback and response!

About MdFaizalNizam

My photo

Knowledge is very extraordinary that you can't live without it just like you can't live without oxygen. Hence you need both to survive. 

Blog Archive

Contact MdFaizalNizam

Name

Email *

Message *

Copyright © MD.FAIZAL.NIZAM | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20